SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ÇoCukta EmPati GelişTİrMe

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Forum Ana Sayfa -> Çocuk Gelişimi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
*ELZEM*
Global Moderator
Global Moderator

MesajTarih: Cum Ağu 22, 2008 1:13 pm    Mesaj konusu: ÇoCukta EmPati GelişTİrMe Alıntıyla Cevap Gönder

Çocuklarınızın daha empatik daha sorumlu bireyler olmasını istiyorsanız,önce aile yaşamınızda bunu yaşamaya başlayın.Ailenizin temel değerlerini çocuklarınızla birlikte belirleyin.Bu durum,çocukların benlik saygısının gelişmesini sağlayacaktır.Önemsenmek büyükler kadar çocuklarında çok hoşuna gidecektir.

Çocuklarınıza sadece Allah rızası için,karşılık beklemeden iyilik yapmayı öğretin. Buda ancak çocukların gördükleri örneklerle mümkün olacaktır.Bu hususta çocuklarınıza örnek olmaya çalışın.Yardımın sadece para ile değil belki bir gülümseme ile olabileceğini anlatın.Gülümsemenin sadaka olduğunu söyleyen peygamberin ümmetiyiz zaten.

Toplumsal yardım organizasyonlarına belli aralıklarla katılmak huzur evi ,hastane ,çocuk esirgeme kurumlarını ziyaret etmek,orada yaşayan insanlarla iletişime geçmek çocuklara sosyal duyarlılık kazandırırken diğer insanları anlamak ve onlara destek olmakla ilgili önemli yetenekler kazandıracaktır.

Kendinizi,ailenizi farklı yardım ve iyilik etkinliklerinde düzenli bir şekilde görev almaya sorumlu tutmak, çocuklarımızın başkalarına karşı ilgili olma ,başkalarının yaşamlarına olumlu katkılar sağlama adına ,önemli fırsat olacaktır.Çocuğunuza empati yeteneğini kazandırmak amacıyla şu etkinlikler yapılabilir.

Aş evlerinde çalışmak

Çevreyi koruma çalışmalarına katılmak

Huzur evlerini,hastaneleri ziyaret etmek

Çocuk Esirgeme Kurumunu ziyaret etmek

Yardım organizasyonlarında gönüllü çalışmak

Çocuklarda empati becerisini geliştirmede belki en çok üzerinde durulması gereken beceri,duyguların farkında olma ,kendi duygu ve düşüncelerini doğru algılayabilme becerisidir.öncelikle çocuklar kendi duygularını doğru algılayabilme ve duyguları ile başa çıkma becerisini öğrenmelidir.Bu beceri başka insanlarında duygularını anlayarak onlardan gelen duygusal mesajları değerlendirmede yardımcı olacaktır.

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Forum Ana Sayfa -> Çocuk Gelişimi Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açabilirsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız