SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ŞEHİDLERİMİZE 253.000 YASİN-İ ŞERİF

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Forum Ana Sayfa -> Mehmetcik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Pzr Ağu 17, 2008 10:06 pm    Mesaj konusu: ŞEHİDLERİMİZE 253.000 YASİN-İ ŞERİF Alıntıyla Cevap Gönder

S.A arkadaşlar biz birkaç arkadaş çanakkale de yatan 253.000 şehidimize 253.000 tane yasin-i şerif kampanyası başlattık. 2 ay süre verdik, çünkü ramazan ayında hatimler çok olduğu için destek az oluyor sayı da fazla olunca süremiz uzun. destek ve katılımlarınızı bekliyoruz unutmayın herşey allah rızası için. şimdiden Allah razı olsun. Allaha emanet olun.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Pts Ağu 18, 2008 7:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yasin suresi 87. ayet SÜBHANDIR, MÜNEZZEHDİR O ZAT Kİ, HERŞEY ÜZERİNDE HAKİMİYET ELİNDEDİR. VE... HEPİNİZİN DÖNÜŞÜ ONA OLACAKTIR!!
Başa dön
TeVeKKuL
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: Pts Ağu 18, 2008 11:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

A.S. İnşallah katılım olur.Rabbim kabul etsin.Bende almak isterdim ama şu an okumam gereken 1 hatim ve 250 Yasin-i Şerif var.
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Sal Ağu 19, 2008 12:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

allah kabul etsin arkadaşım. çok güzel biliyormusun, imanımı kuvvetlendiriyor, hatta yaptığım ibadetler daha sakin ve güleryüzlü olmamı sağlıyor. olsun alma dua etmen bile yeterli cnm kardeşim. allah sana kolaylık versin inşallah çok rahat bir şekilde okursun ve biter, melekler seninle olsun :)
Başa dön
TeVeKKuL
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: Çrş Ağu 20, 2008 9:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razı olsun.Kur'an okumak yüreklerdeki katılıkları gideriyor Rabbimin izniyle.

Şu satırlar bu konuyu daha güzel açıkladığı için alıntı yaptım.Lütfen okuyunuz.

”Kur’an’ı okuyunuz, zira Kur’an, Kıyamet Günü Kur’an ehline şefaatçi olarak gelir." buyuran Sevgili Peygamberimiz (sav), Kur’an okumanın bir bereket olduğunu; Kur’an okumayı terk etmenin ise zarar ve ziyan vesilesi olduğunu bildirmiştir. Ebu Umame el–Bahili (ra) Rasulullah (sav)’i şöyle derken işittiğini rivayet etmiştir: ”Kur’an’ı okuyunuz, zira Kur’an Kıyamet Günü Kur’an ehline şefaatçi olarak gelir. İki çiçek olan Bakara ve Al–i İmran Sureleri’ni de okuyunuz, zira bu ikisi Kıyamet Günü bulut gibi veya saf halinde iki kuş fırkası olarak Ashabını savunmak için gelir. Bakara Suresi’ni okuyunuz, zira bunun elde edilmesi berekettir, terkedilmesi zarardır. O’na sihirbazlar da güç yetiremez.“ (Müslim).

Abdullah b. Amr b. el–As (ra) Rasulullah(sav)’in şöyle dediğini rivayet etmiştir: ”Kur’an Ashabına “Oku yüksel, dünyada düzgünce okuduğun gibi oku, senin makamın en son okuduğun ayete kadardır denilir. “ (Tirmizi, Ebu Davud, İbn–i Mace, İbn–i Hibban).

Peygamberimiz mübarek hadisi seriflerinde söyle buyururlar.

Kur'an Allah'ın bir ziyafetidir.O'nun ziyafetine gücünüz yettiği kadar yönelin." (hadis-i şerif)

"İnsanların ibadette en ileri olanı, Kur'an'ı en çok okuyanıdır." (hadis-i şerif)

"Deva'nın hayırlısı Kur'an okumaktır." (hadis-i şerif)

"Kim Kur'an'ı irabıyla okursa kendisine şehid sevabı vardır." (hadis-i şerif)

"Menzillerinizi (evlerinizi, bulunduğunuz mahalleri) namaz kılmak ve Kur'an okumakla nurlandırınız." (hadis-i şerif)

"Halkın en zengini Kur'an-ı Kerim'i yüklenen (ezberlemiş bulunan ) kimselerdir." (hadis-i şerif)

"Kelam'ın ulusu Kur'an'dır." (hadis-i şerif)

"Size şifa kaynağı bulunan iki şey, bal ve Kur'an (a devam etmek lazım)'dır." (hadis-i şerif)

"Kur'an , Allahü Teala'ya göre göklerden ve yerden daha sevimlidir." (hadis-i şerif)

"Kim Allah ve Rasulu'nun kendisini sevmesinden sevinç duyarsa Mushaf'ı okusun" (hadis-i şerif)

Kalbe, kalplere giden yolun harita ve pusulası yerine vahyi almalı, Kur'an'ı almalı. Satırdaki âyetlerle sadırdakileri, tohumla toprağı, etle tırnağı, anayla evladı, bülbülle gülü buluşturur gibi buluşturmalı. İş budur, eylem budur, yol budur.

Tıpkı şair Akif'in dediği gibi:

Allah'a dayan saye sarıl hikmete râm ol
Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol
Allah'a dayan gâyene tevfikini versin
Kur'an'a sarılmazsan eğer yese düşersin

http://kitap.mollacami.com/cuma-sohbetleri/kur%E2%80%99an-okumak-berekettir.html
Esma
Global Moderator
Global Moderator

MesajTarih: Çrş Ağu 20, 2008 9:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

S.A.

Alper kardeşim aramıza hoşgeldin...Seninde belirtmiş olduğun gibi hatim okuyanların çoğu şu an harıl harıl Ramazanda bir hatim yapmanın telaşına düşmüş bi durumda.Süresi ne zamana kadar Yasinlerin.Eğer Ramazan sonrasıysa belki bizimde bi katkımız olur.Allaha emanet olun...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Prş Ağu 21, 2008 5:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

RAMAZANDAN SONRA DA VAKİT VAR ARKADAŞLAR 2 AY VAKİT BİÇTİK HATTA DAHA DA UZATABİLİRİZ :)
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Cum Ağu 22, 2008 1:32 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ARKADAŞLAR 6000 E ULAŞTIK HAYIRLISIYLA, DESTEKLERİNİZİ ESİRGEMEYİN İNŞALLAH
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Cum Ağu 22, 2008 8:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar 10.000 e ulaştık bu gün..
yasin suresi 69.ayet : BİZ RESUL E KUR'AN ÖĞRETTİK, ŞİİR ÖĞRETMEDİK. O ZATEN ONA YARAŞMAZ. O SIRF BİR İRŞAD VE PARLAK BİR KUR'AN DIR...
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Cum Ağu 22, 2008 8:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

allah kabul etsin

En son alper tarafından Cum Ağu 22, 2008 8:40 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Cum Ağu 22, 2008 8:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

...
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Cum Ağu 29, 2008 8:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

değerli kardeşlerim babam ile yaptığım konuşmalar sonucu 18 Mart gününe kadar uzatmayı düşündük 18 mart günü bizzat gidip adanıcaktır. 10 580 e ulaştık yardımlarınızı esirgemeyin inşallah. uzun zamanımız var bu güzel dualarımızı yasinlerimizi şehidlerimizden eksik etmeyelim inşallah Allaha emanet olun.
Başa dön
TeVeKKuL
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: Prş Eyl 18, 2008 11:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alper Kardeşim Ramazan Ayı'nın akabinde bizlerinde faydası olsun isteriz...Mart ayına kadar uzatılması çok iyi olmuş.Rabbim okuyanları çoğaltsın İnşallah.
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 05, 2008 9:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar, bayram da Çanakkale de idim. Beni en çok üzen konu şehidlerimizin mezarlarının başlarında kur an okurken insanların tuhaf tuhaf bakması.... Bu şerefli mezarları sanki turistik bir yermiş gibi saygısızca dolaşanların sayısı oldukça fazla, bu da beni çok üzüyor.. Lütfen yasinlerimizi eksik etmeyelim çünkü bize onları kur an ile anmak yakışır.. Allah önce peygamberimiz Muhammed Mustafa s.a.v. min şefaatini sonra da şehidlerimizn şefaatini nasib eylesin bizlere
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Prş Ekm 09, 2008 9:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Her geçen gün kanlar akıyor. Şehidlerimize Allah c.c. Ten gani gani Rahmet diliyorum.. Bizleri şefaatlerine nail eylesin
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Cum Ekm 10, 2008 9:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar 19 413 E ulaştık. Allah c.c. kabul etsin inşallah.
Başa dön
BeRaT
Moderator
Moderator

MesajTarih: Cum Ekm 10, 2008 10:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Amin Allah kabul etsin alper kardeşim.Bizim de katkımız olsun en az ne kadar veriyorsunuz.Cüz'i miktarı bilirsek ona göre alalım.Şimdi ben şu kadar alırım derim az olur çok alıyım derim belki okuyamam itidale karar vereyim.Allah sizden razı olsun.
Başa dön
Esma
Global Moderator
Global Moderator

MesajTarih: Cum Ekm 10, 2008 10:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah kabul etsin...Ben 25 Yasin alayım şimdilik.Allah nasip ederse devam ederim.Fazlasına söz vermiyorum çünkü ömür var mı yok mu bilinmez.Bittikçe alırız İnşallah.
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Cmt Ekm 11, 2008 10:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Öyle belirli bir sayı yok 1 tane bile alanlar oluyor. ben hemen yazıyorum. önemli olan okumak..

BU ARADA ARKADAŞLAR 70 058 E ULAŞTIK ALLAH KABUL ETSİN İNŞALLAHHH...
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Sal Ekm 14, 2008 11:14 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ARKADAŞLAR 220 604 TANE YASİN DAĞITILMIŞTIR. 253 000 E ÇOK AZ KALDI İNŞALLAH DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM.
Başa dön
TeVeKKuL
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: Cum Ekm 17, 2008 3:35 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alper Kardeşim sitemiz bi süredir aktif değil sadece moderatorlerimiz zaman zaman burdalar.O sebeple bu mesajları şu an fazla gören yok.Cevap fazla gelmediyse sebep budur.En kısa sürede daha aktif hale gelicez İnşallah.Az kaldı.Burdan yeni sitemize değil yeni siteden buraya link vericez.Belki o zaman daha fazla sure alan olur.Benim acil okumam gerekenler var yoksa bende alırdım.Ama mart ayına kadar eğer tamamlanmazsa bende katılmayı çok isterim.Rabbim tamamına erdirsin İnşallah.
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Cum Ekm 17, 2008 1:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

tamam cnm kardeşim, inşallah olur da daha çok kişiye ulaşabiliriz.
Başa dön
alper
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: Prş Ekm 23, 2008 10:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar 253 000 e ulaştık ve sayıyı 500 000 e çıkarmaya karar verdik. yeni konu açtık 500 000 olarak Desteklerinizi ve katılımlarınızı görmek bizi mutlu edicektir inşallah Allaha emanet olun
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Forum Ana Sayfa -> Mehmetcik Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açabilirsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız